Endnu et bilede af Freya i Norge

Et billede fra Norgesturen - Alt den sne!

Freya og Bowie - Et lille julekys

Tak Nana for billederne af Lillepigen i Hamar

The end

Hvor står hun fint

Man er vel med på "bølgen".

Den første nattefrost.

Freya: "Se selv sådan en snor er altså kun til besvær"

Undskyld den dårlige billedkvalitet

Der tages en "morfar"

Freya 16 måneder

Freya 15½ måned

"Badedyret" Freya.

Freyas poteaftryk i sandet.

Freya-pigen 14 måneder

Freya på æblerov.

Freya - Uhmm sådan et okseøre er nu altid godt.

Freya - Den lille smuksak

At Freya er og var i STOR fæld bliver vidst sat lidt i perspektiv med dette billede.

også lige et billede af mig (Malene) nu med hue.

Freya: Dejligt at have fri fra udstilling.

Dommeren, Kevin Brown holder godt øje med Freya.

 
NYHEDER 2008

27. DECEMBER 2008

Nu synes jeg endelig at jeg kan finde tid til at opdatere hjemmeside, efter diverse julefrokoster.

 

Juleaften blev holdt herhjemme i stille og rolige omgivelser, da vi kun var os fem. Der var af naturlige grunde dømt "slap af jul", hvilket betød, at det ikke var de helt store rober, som blev hevet ud af skabet. Men hyggeligt er det altså, når man kan tage tingene stille og roligt - jeg tror vidst også at klokken først blev 1.30 før vi gik i seng.

 

Freya fik også del af julemenuen i år, hvilket betød at hun kunne holde fri fra Pro Plan en enkelt aften. I stedet fik hun kartofler, and og flæskesteg - Jeg er nu ikke i tvivl om hvad hun foretrækker. Hihi.

 

Senere hen på aftenen skulle der valses omkring juletræet, og dét ville Freya da ikke snydes for. Hun både sang og dansede med rundt omkring juletræet, dog tror jeg at de fleste af sangene kom til at indeholde - "kom Freya" da gaverne liiiige skulle mærkes lidt på.

 

Her til sidst vil jeg sige TAK til alle som har sendt mig et julekort, og det er altså aldrig for sent. Galleriet er opdateret med flere julekort. >>>

 

Galleriet er opdateret med højdepunkter fra diverse udstillinger igennem året >>>, og billeder fra juleaften. >>>

 

God bagjul...

24. DECEMBER 2008

Galleriet er endnu engang opdateret med julekort - TAAAAK!!!

 

Glædelig jul allesammen!

20. DECEMBER 2008

Juletræet er i dag blevet fældet, og traditionen tro, var det mig som stod for at pynte det med de efterhånden 1000 glaskugler vi nu har. Det har jeg nu altid hygget mig med.

 

Freya synes blot at det er vældig hyggeligt at træerne nu er kommet indenfor, og har allerede taget forskud på juleaften ved at danse rundt om træet et par gange... hihi. Glaskuglerne lader hun indtil videre være, men lad os nu se om der ikke skulle snige sig et par bidemærker i én af dem... Så har hun jo også fået sat sit præg. I år har jeg dog valgt at alle julekugler fra en meters højde og nedefter er lavet af plastic, da Freya helst ikke skulle komme til skade, hvis nu der skulle ryge en kugle på gulvet.

 

Kan i have en god jul allesammen.

 

Galleriet er opdateret endnu engang med flere flotte julekort - Tusind tak for dem!  

18. DECEMBER 2008

Galleriet er endnu engang opdateret med nye julekort... TAK allesammen!

10. DECEMBER 2008

Her på Djursland har det de sidste par dage stået på frostvejr. Det er hvidt, men der er stadig ikke den sne som vi kunne ønske os. Jeg tror desværre, at vi kommer til at sukke langt efter en hvid jul i år, da vejret ikke rigtig kan beslutte sig for enten at fryse vandet til eller varme det op til badegæster. På trods af at vores dam i haven dog har fået sig en spejlblank overflade i form af lidt is hist og her, var Freya nu alligevel på fisketur på bedste grønlænder manér. Hun havde nemlig fået sig den idé at slå isen på overfladen i stykker, ved at skubbe samtlige sten rundt om bassinet ned. Og når bassinet lige pludselig er mere fyldt af sten end vand, ja så kommer fiskene altså op til overfladen. Jeg har længe ment, at der var en lille jæger gemt i Freya, taget de mus i betragtning som hun fik tygget på i sommers, men at hun lige frem skulle til at blive lystfisker, havde jeg ikke regnet med. Hun mente sikkert, at nu når de andre fisk i dammen var døde i løbet af sommeren, ja så kunne hun vel lige så godt hjælpe den sidste på vej også. Så sådan gik det til at vores sidste og største Karpe på ca. 25 cm blev fisket op af dammen - leget med og rullet i, og fik erhvervet sig et par fiiiiiiiiiiiine bidemærker i siden. Ja, ja så blev den sidste fisk da også udryddet – Måske vi skulle overveje et prydbassin til næste år i stedet for en ”Put and Take”!?

 

Men ja, Freya havde haft hele hovedet under vand, og benene med, så hun var SORT, og stank af fisk og alger. ADRRRRRR. Så lillepigen kom på hovedet i bad og fik vasket alt ”makrelsalaten” af sig, og kunne derefter få lov til at ligge og slikke sine nu RENE poter.

 

Men ja, der er jo ikke noget, der er skidt, for det er godt for noget… er det ikke det man siger?... For i dag har vi været på strøgtur og kigget på julegaver, hvor også en nu nyvasket Freya var med. Jeg er overbevist om at Freya var sikker på, at alle de mennesker ikke var i Århus for at kigge på julestads, men derimod var kommet for hendes skyld. NØJ, hvor hun altså nyder at være omgivet af mennesker, og så alt den opmærksomhed hun får… SÅ, kan det ikke blive meget bedre ifølge Freya.

 

Omkring ved en 12 tiden forlod jeg min mor og moster nede i byen for at spadsere hen til Den Gamle By, hvor jeg havde aftalt at mødes med far. På med Flexi’en og så af sted ned til Botanisk Have gik vi. Igen forvandlede Freya sig til en lille jæger. Iklædt brunt mudder gik lillepigen på ægte vildtjægermanér på jagt efter nye dufte og eventuelle måltider. Så er det jo fantastisk når Botanisk Have bugner af ænder, der efter Freyas mening ”kun” venter på at blive jagtet. På trods af hendes ihærdighed kom den ikke til at stå på andesteg - Hun må vente til jul lige som alle vi andre.

 

På vores vej igennem Botanisk have mødte vi en anden samojed, og så kom den altså til at stå på hundeleg til den helt store guldmedalje. Jeg har sagt det mange gange før, men siger det igen – Hvor er det SKØNT at se flere samojeder lege sammen, og når man til daglig er enebarn er det jo fantastisk at møde en anden hund, der ligner sig selv. Efter diverse krumspring og vejrmøller gik vi op for at besøge min farfar som bor tæt på musikhuset. Efter at have hilst og snuset lidt rundt faldt lillepigen omkuld med begge ben i vejret. Luren var dog kort for allerede et par timer senere, spadserede vi videre op mod Bruuns Galleri for at tage bilen hjem.

 

Ha’ en rigtig god december alle sammen!

 

Følgende sider er opdateret:

Nyt i links >>>

Galleriet er opdateret med nye og flere julekort - Tak alle sammen! >>>

8. DECEMBER 2008

Julekortene bliver ved med at strømme ind, og hvor er det altså hyggeligt. Endnu engang tak allesammen!

 

Galleriet er opdateret med nye julekort >>>

4. DECEMBER 2008

Julen er altid en hyggelig måned, nok mest fordi man kommer hinanden ved, men også fordi at i en ellers så mørk tid, tændes der lys rundt omkring. Så mangler vi bare sneen - Hvor bliver den af!?

 

Dernæst til jeg sige TUSIND TAK allesammen for de flotte julekort - hvor har i altså været kreative. Det er altid hyggeligt at åbne sin mailboks her i december, når julekortene strømmer ind. Tusind tak for dem!

 

Følgende sider er opdateret:

Galleriet med årets julekort >>>

Nye links >>>

2. DECEMBER 2008

Udstilling er opdateret med resultat, billeder og reportage fra weekendens skue i Gjern. >>>

24. NOVEMBER 2008

Denne weekend har igen stået på udstilling, hvilket denne gang var Norsk Vinder i Hamar.

 

Torsdag kl. 6.30 drog Tina og jeg afsted med godt humør mod Frederikshavn, hvor vi skulle med færge til Oslo. Ombord på færgen fik vi os indlogeret i vores kahyt, hvorefter vi besluttede os for at tage på sihgtseeing og shoppe lidt. De 8 timer på færgen skulle jo bruges til andet end at sove. Hihi. Alt imens vi gik rundt på færgen sådan en torsdag morgen og senere spiste goooood frokost buffet (laks...uhm), undrede vi os over, hvor få der egentlig var med. Vi konkluderede at Stena Line nok tjente sine penge i sommerferier og vinterferier, hvorefter de har underskud i de resterende måneder. Dette skulle senere vise sig at være en fejlkonklusion.

 

Da færgen lagde til var det en noget skuffet Tina og Malene, der kunne kigge ud i nattens Oslo og erfare, at der på trods af sneprognoser ikke var faldet så meget som et fnug. Jo der var koldt, meget koldt, men ingen sne. Måske var det den noget kølige temperatur, der fik et par dåsesodavand til at springe bag i bilen på vores vej ud fra færgelejet. Bilen ind til siden, alt ud af bagagerummet og tøre, tøre. Heldigvis var fantaen ikke nået ned til blowerne. Efter en lille luftetur ville vi igen prøve at tage kampen op mod fru navigation, som af rimlige grunde ikke kunne finde ud på motorvejen mod Hamar. Oslo er i forvejen ikke min favoritby, når det kommer til at finde vej, men at der så lige frem skulle være vejarbejde, hvilket betød nye motorvejskryds og rundkørsler, måtte Tina og jeg ligge og "cykle" rundt langs havnen for at finde den rigtige motorvej. Men vi fandt den da, og så var det bare med at komme nord på.

 

Når man er i godt selskab går det hele meget hurtigt, og ligepludselig var vi omgivet af sne og skiltene viste at der ikke var langt igen til hverken Hamar eller Elverum.

 

Igen er det ikke udstillingsresultatet som jeg kan snakke længe om, og jeg må da indrømme at jeg var noget skuffet. Dommeren ville have bevægelser. Hmm.

 

Om lørdagen inden at vi skulle tjekke ud af hytten i Elverum, slap vi de to "snetonadoer" fri i "vildmarken". Her blev det til en times leg, og mig på den anden side af linsen.

 

kl. 16 lørdag eftermiddag, i næsten snestorm, kørte vi afsted mod Oslo, med kun et stop på turen. Ozzy og Freya skulle luftes inden den stod på 12 timers nattesejlads. Freya sov konstant under overfarten, og det tror jeg da pokker når prinsessen jo ikke vil tisse på andet end græs. Selv ikke de ekstra håndklæder som jeg fik udleveret i receptionen ville hun tisse på. Man er vel en dame, så man holder sig hellere frem for at få våde fusser...

 

Efter at "uldtotterne" var gået i drømmeland gik Tina og jeg op på dæk 8 for at indtage en julebuffet til ikke mindre end 361 DANSKE kroner.... HVER. Det var så HER at Tina og jeg fik øjene op for at Stena Line tjener sine penge på andet end sommerferie glade turister og "løjpenisser". Færgen var nemlig spækket danskere, svenskere og nordmænd, der enten var på 24timers druktur, julegalla eller julefrokost. Så der sad Tina og jeg til NORSK julefrokost med stort N. Det er nogle sure 361 kroner at komme af med, når det eneste der falder i ens smag blandt budding, lam og muslinger er laks og frikadeller. Men ja, jeg drak mig mæt i sodavand og efter mit niende glas kunne vi gå "skvulpende" derfra. Vi gik derefter ud for at lufte de to sovetryner på "vores" luftedæk, hvor vi på vejen tilbage til kahytten fik besøg af ikke mindre end tre security folk, der havde fået en opringning vedrørende at vi havde larmet ude på luftedækket. Det kan da godt være at Tina havde et par støvler på med en lille hæl, men vi havde langt fra danset omkring juletræet derude. De fik et par ord med på vejen, og jeg tror da nok at de kunne mærke at jeg HADER uretfærdighed, for de begyndte at smile og spørge til hvilken race og hvor gamle vores to uldtotter var.

 

Alt i alt har det været en rigtig hyggelig tur, og sådan en tur kan vi sagtens tage på igen Tina, meeen skulle vi ikke droppe de amerikanske dommere for en anden gang?.... Hihi

 

Da det jo snart er jul har jeg været igang med at kreere et julekort a la 2008. Hvis der er nogle som jeg har glemt at sende til, så sig lige til, for det har ikke været min hensigt at undlade nogen.

 

Udstilling er opdateret med resultat og billede >>>

Nye billeder i Galleriet >>>

8. NOVEMBER 2008

Endnu en weekend er blevet brugt i udstillingsringen, og denne gang i Herning som var årets sidste udstilling... ihvertfald i Danmark for vi mangler liiige en endnu.

 

For min skyld må DKK gerne holde flere udstillinger i Herning, både med hensyn til afstanden, men også på baggrund af hallerne, som bare var rumlige. Dog var belysningen knapt så god, for jeg mente nu egentlig at en samojed skulle være hvid... Men ja, når den gule farve går hen og bliver ens for alle gør det knapt så meget. Men, det var nu skønt at man på en indendørs udstilling for en gang skyld ikke var presset sammen om en lille bitte ring.

 

Sådan en dag flyver jo afsted når man er i godt selskab. Tusind tak for en rigtig hyggelig dag, og skønt at se jer igen Ayoe, Lina og Tina og så var det hyggeligt at møde dig Anja, Tinas søster.

 

Vi ses igen i 2009, men nogle med garanti før ;)

 

Udstilling er opdateret med resultatet >>>

Nyt billede på Freyas side >>>

2. NOVEMBER 2008

Det var så den oktobermåned, som efter bedste Halloween manér blev afsluttet med fastelavnmæssige tilstande - Trick or treat. Ikke at vi selv holdt noget, men der var da et par hvide lagner og nogle lange krogede næser som fandt vej op igennem indkørslen. Børnene var godt udklædt, dog næsten FOR livagtige efter Freyas mening. Noget gøen blev det til fra Freyas side, for det var da nogle underlige tingester som kom på besøg. Og dét skulle hun nok sætte en stopper for. Man fristeds næsten til at sige at der alligevel kom lidt vagthund op i hende. Hihi

 

Men ja helt Halloween fri kan man jo aldrig blive, for et græskar "hoppede" op i mors indkøbsvogn og efter en tur med "skalpel" og utallige kærner fattigere var et noget stort græskar forvandlet til en....ja, lysestage. En fiiiiiiiiiiin "lygtemand" kom der da ud af mit "graveri"... Eller ihvertfald så fin som den nu kan blive... Døm selv... Hihi.

 

Eftersom at kalenderen nu skriver november har jeg tillandt mig at tage hul på denne måned. Jeg vil derfor prøve ikke at tage forskud på december måned som det egentlig ville være efter min forrige tidsregning.

 

Dog skulle man tro at vi skriver december, da den første nattefrost har været over os. Det gode ved denne kendsgerning er dog, at vi kan håbe at sne bliver det næste der ligger på jorden og at flåter og tæger nu er gået i hi... Ja sov nu dybt, siger jeg bare. Af denne grund besluttede vi os for at tilbringe den første søndag i november med at tage en tur til Kalø vig, og dermed gå en tur rundt i skoven i de skønne efterårsfarver. Vi skulle egentlig havde været til Hannover denne weekend, men da min aftale med Lina og Nemo-drengen gik i vasken og jeg selv mente ikke at have råd til selv at tage afsted, måtte vi blive hjemme. Men jeg tror nu også at Freya har nydt at have fri denne weekend og lade op til Herning i næste uge.

 

Følgende sider er opdateret:

Galleriet er opdateret med nye snapshots >>> 

Enkelt nyt billede på Freyas side >>>

Galleriet er opdateret med nye naturbilleder >>>

30. OKTOBER 2008

I skrivende stund er jeg blevet 20, og gisp da, nu er jeg jo voksen... Det kunne nu godt have ladet sig vente på sig... Hihi

 

Alligevel vil jeg huske at nyde dagen så længe den er her, og glæde mig over aftenes menu, som skal stå på tapas... mums... Så må dagen i morgen, eftersom jeg er trådt ind i en ny "afkydsningskolonne" jo komme til at gå med at lede efter grå hår og rynker omkring øjnene... Hihi

27. OKTOBER 2008

Vi har nu været på udstilling i Holland, og hvilken tur det var - Bestemt ikke en af de bedre.

 

Turen derned gik næsten helt uden problemer - især når det nu er en låne bil som man kører i, og ikke vores egen som har det med at få besøg af Falck. Så vi kan nu tilføje til opleveren at have været tyskere for en weekend, i hvertfald var det hvad bilen sagde...tihi. Freya var som altid super sød og tålmodig i bilen, også selvom der denne gang var omkring 800 km der skulle køres.

 

De eneste problemer, som opstod var når "fru navigation" mente at der skulle beregnes en ny rute... også SELVOM vi nu havde kørt 100 km på den RIGTIGE vej... Men til Holland fandt vi, og hold da op, hvor nogle forvirrende færdselsregler de har. Motorring på motorring, lyskryds i rundkørslerne og zebralignede lygtepæle... Ja ja, lidt smagsforvirring er der vel plads til, bare jeg ikke skal gå hver dag og kigge på sort/hvide stribede metalpæle... som der bestemt ikke bliver sparret på. Hihi

 

Freya var noget "slukøret" inden vi skulle i ringen, og tisse på hundeluftepladsen ja DET ville hun da slet ikke, man er vel en lille dame, så det eneste der "dur" er græs... Måske jeg skal til at have et stykke rullegræs med mig på udstillingerne, når der er græsmangel.. Hihi. Inde i ringen fandt Freya humøret frem og var bare SÅ sød...Men på trods af at Freya logrede med halen og charmerede sig frem så godt som hun kunne, var udstillingen ingen sensation. Jeg måtte erfare at dommeren var mere til løbsprægede tæver end de mere bamsede af slagsen... Så ja, det blev ikke det helt store vi kom hjem med. Og så alligevel, jeg har jo ALTID den bedste hund med hjem, og så er det jo bare synd at dommeren ikke altid kan se det!

 

Men jeg vil da liiiige benytte lejligheden til at sige STORT tillykke til Bowie som rendte med BIR og TUSIND, TUSIND TAK Kirsten for den søde fødselsdagsgave... Jeg skal nok give kage næste gang vi ses... Hihi

 

Udstilling er opdateret med resultatet fra Utrecht >>>

21. OKTOBER 2008

Allerede en uge efter at Freya har været til HD-fotografering, har vi fået svar fra Dansk Kennel Klub. Jeg må sige, at jeg er noget lettet over lillepigens resultat, da resultaterne fra et par af Freyas søskende/halvsøskende uden tvivl har lagt i baghovedet.

 

Resultatet kan ses på Freyas side. >>>

15. OKTOBER 2008

Ja vi tager så liiiige en lille pause her i oktober måned fra udstillingerne, ihvertfald det meste af oktober måned ;). Og jeg tror nu, at Freya hygger sig meget godt ved tanken, ihvertfald hygger hun sig ved at hoppe rundt i marken - også i weekenderne. Tihi. Jeg tror næsten at hun ved, at den ikke står på "storvask" bagefter, for "parfumen" klarer hun selv ved at rulle sig i alle de "fantastiske dufte" som er her for tiden.

 

Ellers går vi også i øjeblikket og venter på svar fra DKK, da Freya har været hos dyrelægen og fået undersøgt sine hofter, og jeg kan allerede afsløre nu, at det ikke ser så ringe ud endda.

 

Efter at have fået et fingerpeg om tilstanden med Freyas hofter, er tøsen og jeg begyndt at cykle, eller rettere, jeg cykler og Freya traver. Vi har dog startet i det små og cykler nu 1,5 km om dagen, men har intentioner om at komme op på 5 km.

 

Derudover nærmer min 20 års fødselsdag sig, og pyhhh så er man jo voksen. Det ER svært at forholde sig til. Så denne tid går også med at planlægge hvornår familien kan komme på visit, og ja, det kan være svært, når udstillingerne i november optager så meget plads i kalenderen. Men jeg tror nu alligevel ikke, at vi kunne undvære dem - altså udstillingerne ;)

 

Kan i alle have et rigtig godt efterår, og husk at være søde mod hinanden... Det er trods alt snart jul ;)

5. OKTOBER 2008

Ja, ja, det måtte jo ske... Når man sidder og opdaterer datoer manuelt på hjemmesiden, ja så smutter det altså lidt med månederne... Tihi... Jeg tror at det er en blanding af, at jeg er så langt fremme som ved november i min tankegang med hensyn til udstillinger, at jeg næsten selv troede at vi var nået dertil. Eller også er det blot fordi at jeg vil undgå at fylde 20 ved at springe oktober over... tihi... Men nu er månederne rettet, vi mangler stadig Holland i denne måned, jeg bliver stadig 20, og vi har alle november til gode... Ha en rigtig god OKTOBER måned.

 

Tusind tak for din påmindelse Kirsten...tihi

2. OKTOBER 2008

Så kom dagen endelig, hvor Freyas fine røde rosette fra skuet i Sæby ankom med posten. Så NU er der igen billeder af Freya med rosette på... :)

 

Følgende sider er opdateret:

Nyt billede på forsiden >>>

Nye showbilleder i galleriet >>>

Beretningen fra Sæby er opdateret med et par billeder >>>

Freyas Scrapbook er opdateret >>>

29. SEPTEMBER 2008

Da Freya virkelig gør fremskridt efter oplevelsen i sidste uge, besluttede jeg mig for at vi alligevel ville tage på skue i Billund. Derved skulle denne tur gøres til en socialiseringstur, hvor Freya kunne få lov til at snakke med andre hunde, og se at ikke alle hunde er nogle "uhyrer". Af denne grund var det et skue, hvor vi ikke regnede med at komme hjem med det helt store. Meeeeen, det er jo ikke altid, at det bliver som man regner med.

 

Jeg vil også sige tak til alle som har skrevet til mig og Freya i forbindelse med overfaldet på prinsessen, i kan tro at det luner.

 

Udstilling er opdateret med resultat, billeder og reportage fra gårsdagens skue i Billund.>>>

Freyas Scrapbook er opdateret >>>

Galleriet er opdateret med nye Showbilleder >>>

25. SEPTEMBER 2008

Udstilling er opdateret med reportage og billeder fra Ballerup. >>>

21. SEPTEMBER 2008

Pyhhh hvor en søndag, i skrivende stund er jeg ved at genfinde mig selv igen efter næsten at have været i chok.

Tidligere på dagen fulgte mor min fætter til toget, da han havde været herude et par dage. Hun øjnede derfor chancen til at tage lillepigen med, for bagefter at fortsætte gåturen.

 

Da de kom hjem var min mors øjne opsvulmet af gråd, og hun sagde roligt til mig, at jeg ikke skulle blive bange, men Freya var blevet overfaldet af en kamphund. Min mor og fætter havde gået og snakket sammen på vejen ned til toget da en kamphund sprang ud af et vindue og begyndte at gå løs på Freya. Lillepigen lagde sig underdanig ned og skreg i smerte imens kamphunden bed hende omkring mave og hals. Min fætter gik i chok og stod som forstenet, (Og Steffen du skal ikke bebrejde dig for ikke at have handlet anderledes, vi reagerer alle sammen forskelligt) men min mor fik, hvilket hun selv beskriver som uanede kræfter, og efter at have sluppet Freyas snor fik hun fat i kamphunden og holdt den fast indtil ejeren kom.

Hjemme igen ringende mor til både dyrlæge og politi, alt imens at jeg undersøgte Freya. Umiddelbart kunne jeg i første omgang ikke finde noget, udover at hun skreg højlydt når jeg trykkede hende under den højre albue, så efter en længere historie vedrørende vores bil blev dyrlægen tilkaldt herhjem til. Inden da ringede mor til politiet og fik anmeldt hændelsen, og da min mor spurgte om de ikke ville tage ud og snakke med ejeren af den Amerikanske Armstaff, var svaret blot, at det jo bare var gået ud over en hund, så det ville de da ikke bruge mandskab på. Men, der kunne dog godt blive tale om en bøde… Uhhhhh hvor er jeg GAL.

Dyrlægen kom kort tid efter herhjem, hvor han undersøgte hende, og ja hendes pels kan skjule meget, for vi fandt to steder hvor kamphunden havde bidt igennem, et ved højre albue og et på halsen.. og de blødte. Ved første øjekast mente han at det ville være nok blot at rense sårene et par gange om dagen, men da han fik kigget nærmere på det ved albuen, mente han alligevel, at vi nok skulle tage en tur med til dyrlægeklinikken i Kolind. Så min mor og jeg tog chancen, og så måtte den bil holde, hvad den nu kunne holde til og så bare af sted... Lillepigen blev lagt i bedøvelse og efter en tur med klippemaskinen, fik hun fire sting under albuen.

Freya tager det bare SÅ flot, og på trods af at hun stadig slingrer som en fuld havnearbejder virker hun glad.

Men, jeg er både lettet og ulykkelig på samme tid. Lettet over at hun slap så let når det nu skal være, for det kunne have gået grufuldt til, men samtidig ulykkelig over at det netop skulle gå ud over min lille prinsesse. Hende som ALDRIG ville gøre en flue fortræd, hende som er så glad for alt og alle og hende som sætter hele bagkroppen i bevægelse når hun ser andre mennesker og hunde... Jeg er simpelthen så ked af det.

Jeg har ikke det helt store overskud til at skrive om gårsdagens udstilling i Ballerup, så foreløbig er der lagt et par billeder ind på Freyas side >>> og i Showbilleder >>>. Udstilling er endvidere opdateret med resultatet >>>.

14. SEPTEMBER 2008

Udstilling er opdateret med resultat og reportage, eftersom at vi i går har været til skue i det nordjyske. >>>

 

Der er endvidere et enkelt nyt billede i Galleriet. >>>

 

Jeg opdagende endvidere at nogle havde hacket sig ind og lavet noget på siden med Freyas udstillingesresultater, men DET er altså rettet NU. Så til dem der har undret sig over det mærkelige udseende, så er det altså ikke mig der har laver rod i det...

3. SEPTEMBER 2008

Dette er så en lidt længere historie af slagsen, som starter tilbage i april måned, hvor jeg var i Tyskland, helt præciseret i Lingen sammen med Marianne og selvfølgelig Freya-tøsen. Freya var på denne udstilling knapt 10 ½ måned, hvilket betød at hun stillede i juniorklasse for tredje gang. Freya fik her sit første Excellent og blev anden vinder i sin klasse, hvor der på dagen var fire fremmødte. Dette betød at Freya fik et reservejuniorcertifikat, hvilket jeg selvfølgelig ikke tænkte mere over, jeg glædede mig blot over hendes placering.

Lidt over en måned efter gik turen så til Neumünster, som stod på HØJ sol, og jeg vil tro 35 grader i skyggen… Det var i hvert fald VARMT. På trods af den bølgende hede, hvilken hverken samojeder eller jeg er god til, gik Freya hen og vandt hendes klasse, med Excellent, blev BIR junior og dermed fik hun også hendes første titel: Neumünster Jugendsieger 2008. Prinsessen gik også på denne udstilling hen og blev BIM, så der var dømt jubel og glade dage. Freya havde da erhvervet sig sit første reelle juniorcertifikat.

Godt to måneder efter tog vi endnu engang til Tyskland, hvor vi denne gang skulle lægge visit i Cloppenburg. Freya vandt endnu engang sin klasse med bravur, blev BIR junior endnu engang og kom i besiddelse af sig sit andet juniorcertifikat… Ja troede jeg. Kirsten Lund fra Kennel Jekita kom nemlig hen og sagde tillykke med titlen, hvorefter jeg var TOTAL blank, for Freya havde som sagt kun vundet to juniorcerter indtil videre, hvor hun stadig manglede det tredje for at blive Tysk Junior Champion.

Men, Kirsten mente bestemt at den juniortæve, der havde vundet over Freya i Lingen i April måned, allerede på daværende tidspunkt var erklæret Tysk Juniorchampion.

Dette betød at de næste par dage stod på research fra min side og da i ved, at det er synd at kalde mig specialist i det Tyske, foretog Kirsten diverse opringninger til Dortmund. Du har været en utrolig STOR hjælp Kirsten, TUSIND, TUSIND TAK!

Det korte af det lange (eller der er vidst for sent..tihi) betød at det reserve juniorcert som Freya vandt i Lingen blev til et reelt juniorcertifikat.

Jeg modtog i dag den endelige bestemmelse, hvorpå et diplom stod at Freya nu er blevet:

NY TYSK JUNIOR CHAMPION

Jubiiii altså. Så nu er der på trods af, at det kun er hverdag, dømt ekstra guffer til prinsessen og champagne til os andre.

28. AUGUST 2008

Nu fandt jeg ENDELIG ud af hvordan man overfører de hilsner som i har skrevet i min gæstebog på min gamle hjemmeside. Jeg var nemlig lidt træt af hvis jeres hilsner ikke kunne overføres til den nye gæstebog og derfor gå tabt, da min gamle hjemmeside ikke eksisterer mere.

27. AUGUST 2008

Jeg tror at jeg vil vælge at kalde denne opdatering for - Lidt nyt på hjemmesiden.

 

Følgende sider er opdateret:

Forsiden med nyt forside billede >>>

Freya's side er opdateret med en Scrapbook >>>

Et enkelt nyt billede af Freya på hendes side >>>

Links er opdateret >>>

Udstilling har fået et nyt "look" >>>

26. AUGUST 2008

Efter to dage, hvilke der begge har stået på strandtur, syntes jeg at der lige skulle presses en opdatering ind.

 

Da dagen i går stod på flot solskin, hvilket faktisk er en overraskende god vejrudsigt for Danmark i øjeblikket, besluttede min mor og jeg os for, at vi sammen med Freya langt om længe skulle få taget os sammen til at gå en tur ned til stranden.

 

Vi pakkede derfor rygsækken, med lidt over 4 liter vand, Flexi og selvfølgelig ingen kamera, hvis der nu alligevel skulle blive skybrud eller blot oversvømmelse i tasken med de mange liter som, der nu lå deri.

 

Den lidt over 7 km lange tur indeholdt også på mange snusepauser, hilsepauser, drikkepauser, tissepauser, musejagtpauser, hvilke bød sig på fra Freya's side, i hvertfald den sidste... tihi...

 

Jeg tror nok jeg før har benævnt at Freya lider af vandskræk, eller i hvertfald hvad jeg vidste af. I løbet af sommeren, hvor vi har været ved stranden, har hun ikke turdet at sætte poterne i vandet, for ad, vand det er jo vådt. Hun har derfor "nøjes" med at løbe gøende langs vandkanten, for ud i vandet skulle vi andre da heller ikke.

MEN, så i går. Jeg ved virkelig ikke om det skyldes, at det VIRKELIG var lav vande eller om Flexien blev på bænkebordet eller om det var mågerne på revlerne ude i vandet der trak...Men et er sikkert. Freya strøg lige ud i vandet, og der soppede hun så ellers rundt efter flere måger at genere... Sjovt så det altså ud, og hvor fortrød jeg mange gange at kameraet var blevet hjemme.

 

Da regnen så idag igen blev væk, besluttede vi os for gentage succesen og tage ned til stranden endnu engang. Og denne gang MED kamera. Som sagt så gjort. Turen gik MEGET hurtigere i dag, for alt den stoppen op, hvorpå hoppen ind i busk og krat på jagt efter mus blev der ikke så meget af.

 

Nu havde jeg selvfølgelig tænkt, at det lige kunne passe, at når kameraet endelig kom med på tur, så ville det igen være blevet højvande og at prinsessen derfor ikke ville i vandet. Deeeet var godt nok blevet højvande igen, men at styrte henover badebroen og i vandet det ville tøsen da, også selvom mågerne var blevet væk i dag.

 

Galleriet er opdateret med nogle nye strandbilleder >>>

22. AUGUST 2008

Det blev så dagen hvor vi endelig fik at vide at Freyas blodprøve var OK. Det var så et skridt på vejen til at vi kan komme til Crufts i marts 2009.

 

Links er opdateret >>>

17. AUGUST 2008

Vi har været afsted på udstilling i Vejen. Dog er det ikke de helt store resultater vi kom hjem med i dag, da lillepigen stadig er i fæld og nu også er kommet i løbetid.... igen! Så det var en dag hvor Freya syntes at alle andre hunde var SPÆNDENE og det at være i ringen bare ikke var sjovt... Men ja, sådan er det jo, så var der også lidt udfordring for mig.

 

Udstilling er opdateret med dagens resultat >>>

Galleriet er opdateret med showbilleder >>>

Lidt nye billeder på Freya's side >>>

14. AUGUST 2008

At min lille tøsepige er en smuksak, ja det er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, men det er jo altid rart at få bekræftet alligevel. OG det fik jeg så sandelig i dag. Tholo's nye katalog kom nemlig ind ad døren, og hvem var blevet side 7 model? Det var Freya-pigen... NØJ, hvor blev jeg altså glad og overrasket.

 

Min lille prinsesse har altså været blandt de vindene hunde i Tholo's fotokonkurrence om en plads i deres katalog og et gavekort på 300 kr. Jubiii altså!

 

Det ER altså en noget af en opmuntring, efter at have kommet til at farve sit hår næsten rødt for at spare nogle penge på lyse striber...tihi

10. AUGUST 2008

Det er ihvertfald synd at sige, at der er gået agurketid i min hjemmeside her på det sidste... Men nu kommer der altså liiige en lille opdatering igen.

 

Vi har været en tur ude hos mine bedsteforældre, hvor den stod på højtbelagt smørebrød. Freya mente dog, at når der ikke "falder" noget af, ja så må man jo skaffe det selv. Dette skete dog ikke i form af selvhentet smørebrød, Nej, for Freya fandt derimod hurtigt ud af, at hun kunne nå æblerne ude i haven, ja selv i liggende tilstand.

 

Så Freya gik på æblerov, og gnaskede løs i de ananasæbler som hun nu kunne nå. Det blev vidst til en del, men sjovt så det altså ud...

 

Sidst men ikke mindst, ja så er Freya og jeg gået i gang med at løbetræne, for kiloerne har altså sat sig efter sommerferien, og det kan ses på både Freya og mig (vidst mest på mig..tihi). Om ik andet, så er det jo en super god træningsform når der ikke liiige er en hundespand som man kan benytte sig af. Meeen, nu må vi se hvor længe det holder, indtil videre bestræber vi os på at komme ud hveranden dag.

 

Der er lagt et par nye billeder ind i Galleriet >>>

5. AUGUST 2008

Vi har i dag været ved dyrlæge, da Freya skulle have en blodprøve for at teste om der er nok antistoffer imod rabies i hendes blod.

 

Jeg fik overtalt dyrlægen til ikke at begynde at barbere pelsen af hendes ben, da Vejen jo venter lige rundt om hjørnet. Blodprøven gik helt fint og lille Freya tog bare det hele i stiv pote.

 

Nu venter vi bare spændt på om den bliver godkendt.

 

Da den lille prinsesse bare var SÅ dygtig skulle hun selvfølgelig liiige have lidt med hjem... tihi.

 

Følgende sider er opdateret:

Freya's side med et enkelt nyt hovedbillede >>>

Galleriet med nye snapshots >>>

 

 

3. AUGUST 2008

August er nu begyndt, og Freya er stadig i fæld. Dog kan jeg se at der er lidt pels på vej tilbage på den lille prinsesse. Jeg må nu indrømme at det bliver SKØØØØNT at se hende i fuld pels igen, men som jeg siger om hende i øjeblikket: "Out of coat, but still looking great."

 

Denne måned er endvidere blevet skudt i gang med endnu en udstilling, hvilken foregik i Tyskland på Cloppenburgs nationale udstilling.

 

Følgende sider er opdateret:

Freya's side med nye billeder >>>

Udstilling med resultat og reportage fra Cloppenburg >>>

Showbilleder i galleriet >>>

27. JULI 2008

Nu er ferien ved at være forbi for mit vedkomne, da jeg skal starte igen på arbejde i morgen. Med de 30 grader der er lovet, er sommeren rigtig kommet til Danmark. Og ja, det er selvfølgelig typisk når hverdagen starter igen. Det bliver vidst en varm dag på job i morgen.

 

Netop på baggrund af det varme vejr, købte jeg i går en Swimming Pool (Hvis man kan kalde den det..*GG*) til Freya. Jeg regnede jo med at den lille smuksak ville hoppe i "bølgen" og blive afkølet. Ja go dav, Freya var blot overbevist om at hun havde fået en forvokset vandskål.

 

Der er lidt nye billeder i Galleriet >>>.

24. JULI 2008

Efter at have haft det udmærket hjemmesideprogram, 123hjemmeside.dk, har jeg fået "blod på tanden" efter at lave en hjemmeside med flere funktioner.

 

Jeg har derfor prøvet mange programmer af og efter at have konkluderet at jeg hverken har råd til at spendere flere 1000 kroner på en hjemmeside, eller at mine evner rækker vidt, faldt valget derfor på Mono.net.

 

Min gamle hjemmeside vil blive nedlagt, hvorefter det kun er denne hjemmeside som jeg vil opdatere.

 

Jeg håber at i vil følge med.

14. JULI 2008

"Bornholmer turen" er nu vel overstået, med et par erfaringer rigere i bagagen. Blandt andet erfaringen om at rejsebureauret "Borntours" ikke skal støttes på nogen måde.

Onsdag eftermiddag kørte min mor, Freya og jeg afsted mod Sjælland, hvor vi skulle mødes med Tina hos hendes forældre. Her fik Ozzy og Freya RIG mulighed for at lege, og man må sige at de også fik udnyttet tiden. Senere på aftenen kørte vi ned til færgeleget i Køge, og efter en bakketur op ad rampen på færgen blev vi vel indlogeret i vores kahytter.
kl. 6 torsdag morgen var vi da "landet" i Rønne, hvor vi skulle have tiden til at gå , da vi først kunne overtage vores "hytte" sent på eftermiddagen. Vi brugte da tiden til at se diverse serværdigheder, hvilke vi næsten syntes at man bare måtte se, nu når vi var på Bornholm.
Senere på dagen overtog vi nøglen til "hytten" på 130 m2 lidt nord for Hasle, hvor vi indtog fisk fra det lokale røgeri til aftensmad. Fredag derimod gik med at slappe af og hundevask senere på dagen.

Jeg ved ikke om Freya havde hørt at Bornholm bliver kaldt solskins øen, for det eneste hun havde "pakket" var hendes bikini. Hold op der var ikke meget pels på hende, og jeg måtte glæde mig over at hun trods alt er en kraftig tæve, med meget "dæk hår", for underuld var der absolut ikke noget af. Jeg havde af denne grund ikke regnet med det helt store i udstillingsringen, så at hun fik excellent på den sidste udstilling var jeg glad for.

Det blev dog ikke til de helt store resultater fra Freya's side, men jeg vil tilgengæld ønske et stort tillykke til Ayoe og Jouni med 2 x BIR, BIG og BIS2, Nana med 2 x BIM på henholdsvis Quinto og Joey samt tillykke til Lina med Punjabs BIM og championtitlen til Nemo. Tillykke allesammen.

Jeg vil som det sidste sige tak til Tina for hyggeligt følgeskab.

Rigtig god sommer allesammen.

24. JUNI 2008

Ja, så er der lidt nyt igen. Denne gang ikke om Freya men om mig selv (Malene). Efter tre års hårdt slid med skole og lektier, kan jeg nu fortælle at jeg langt om længe har fået min studentereksamen, og har fået hue på. Så nu ser jeg frem til et, år eller to, hvor jeg kan koncentere mig endnu mere om min lille tøs.

 

22. JUNI 2008

Freya og jeg har i dag været afsted på skue i Århus. Herligt at man for en gang skyld kunne komme til at stå sent op, hvis man altså kalder 6.30 sent... tihi...

Det var denne gang et skue hvor samojederne var pænt repræsenteret, og med hele 11 tilmeldte samojeder (fordelt på 5 tæver, 2 hanner og 4 babyer) og et gulv der var glat som en skøjtebane, er vi godt tilfredse med dagens resultatet.

11. JUNI 2008 - 1 ÅRS FØDSELSDAG

"I dag er det Freyas fødselsdag, hurra, hurra hurra..."



Og det er lige hvad det er. I dag bliver "lille" Freya nemlig hele 1 år, og hold da helt op hvor er tiden altså bare fløjet afsted. Jeg synes næsten lige at det var i går, at vi ringede til Marianne, og var overlykkelige over, at der kom tævehvalpe nok til at vi kunne købe én. Så skulle vi "bare" vente 8 uger. Jeg vidste ikke at tiden kan stå stille, men den kan ihvertfald gå MEGET langsom.


Da de otte uger endelig var gået, skulle vi op og hente en dejlig lille hvid uldtot. Jeg var simpelthen så spændt på vejen op til Vadum, at vi måtte holde tissepause to gange på vejen derop. Og så på de sølle 120 km.
Ude i haven gik Freya rundt sammen med sin mor og Azzi og jeg tror aldrig, at jeg har set en hvalp så dejligt i hele mit liv. Allerede fra dag ét har Freya været mit ét og alt.

Freya og jeg begyndte efter meget kort tid på hvalpemotivation, hvor vi sammen fandt ud af at øvelserne, "sit" og "apport" godt kunne springes let og elegant hen over. Jeg havde dog også mine snakke med trænerne, da de mente at "sit" da absolut var anvendelig. Meeeen, da ikke for en udstillingshund, hun skal bare kunne "stå" sagde jeg. Der gik heller ikke lang tid før at vi startede til ringtræning, det var vidst godt, for da Freya var 14 mrd. skulle vi på vores første udstilling. Jeg tror aldrig, at jeg har været SÅ nervøs før, jeg prøvede dog også op til flere gange at overtale Marianne til at gå ind i ringen med min lille tøs. Men ind kom jeg selv.
Jeg må herefter konstatere at udstillinger altså er noget man kan blive bidt af. For her 12 udstillinger og skuer efter at vi begyndte, er vi ikke blevet trætte af det endnu. Jeg tror tilgengæld at min pengepung er ved at være træt af mig, for det er absolut ikke billigt at udstille. Men det glemmer jeg alt om når jeg ser ned på lille Freya, der står foran mig i ringen og logrer.

Freya min lille tøsepige, du har også til tider gjort mig godt gal i skralden, når du ikke kommer når jeg kalder, fordi der liiige er en harre som skal fanges. Men gud, hvor gør du mig lykkelig når du tidligt om morgen springer op i min seng, slikker mig i øret, og putter dig helt tæt ind til mig. Eller når jeg kommer hjem fra skole, hvor kommer du mig i møde med en hale, der logrer så meget at man skulle tro at den var en propel.

Nu er du blevet ét helt år, og hvor har vi stadig meget at opleve sammen du og jeg.

1. JUNI 2008

Denne gang har vi været på udstilling i Neumünster i tyskland. Jeg vil liiige benytte lejligheden til at sige TAK til Lina og hendes forældre for en utrolig hyggelig dag med tant og fjas i det store udland. Det har været rigtig hyggeligt at være "teltnaboer" med jer, det gør vi gerne igen... tihi

23. MAJ 2008

På udstillingsfronten sker der ikke så meget i øjeblikket, udover at vi skal til Tyskland og udstille i næste uge. 
Dog har jeg alligevel nok at se til, da mine eksamener er skudt godt igang med både dansk og engelsk.  

3. MAJ 2008

Så har vi igen, igen været på udstilling, og denne gang helt på Sjælland til en DKK international udstilling. Det har været en rigtig god dag, med mange overraskelser, som jeg tror vil tage mig lang tid at komme over.

Jeg vil der udover sige tillykke til Nana, der blev BIS#4 hvalp med Quinto, tillykke til Gitte, der blev BIG#4 med Yacker og sidst med ikke mindst tillykke til Jytte der blev BIS#1 med Yasmin i veteran.

 

Tillykke allesammen.

1. MAJ 2008

Ja så har Freya og jeg endnu engang været afsted, og denne gang på et skue i Holstebro. Jeg vil ikke røbe for meget, men jeg kan allerede sige at det gik over alt forventning...

KENNEL ACAIZA | Malene Bjerregaard | Harager 1 | DK-6640 Lunderskov | E-mail: malene.showleads@gmail.com | tlf. 23 86 83 74
Lav din egen hjemmeside med mono.net